Opleiding

Henk van der Maten is geboren en getogen in Heerde op de Veluwe, waar hij ook woont en werkt. Hij speelde al op jonge leeftijd in de zondagse eredienst. Hij kreeg orgelles van o.a. Peter Eilander. Henk studeerde aan het Conservatorium in Zwolle orgel en improvisatie bij Nico Waasdorp, kerkelijk orgelspel bij Jaap Dragt, koordirectie bij Jos Leussink en lichte muziek bij Frans Elsen en Leon Kuypers.
Hij rondde zijn studie succesvol af in 1985 in Zwolle. Hij volgde daarna o.a. improvisatielessen orgel bij Gerd Wachowski in Rothenburg (Duitsland), de Gehrelscursus voor het Diploma Muziek Basisonderwijs en zanglessen bij de Zwolse zangeres Clara de Vries.

Werk

Henk is werkzaam als organist van de Johanneskerk en de Ontmoetingskerk in Heerde, als docent piano en orgel aan het Cultuurplein Noord-Veluwe, als dirigent van een aantal koren in de regio en als free-lance musicus. Hij werkt als organist, pianist, toetsenist en dirigent mee aan uiteenlopende concerten, schrijft en arrangeert muziek en werkt ook regelmatig mee aan opnames voor radio, TV en CD. Zo werkt Henk regelmatig mee aan het TV-programma ‘Nederland Zingt’ als arrangeur, samensteller, dirigent, organist of pianist.

Henk van der Maten
Roggeweg 12
8181 BN Heerde

0578-693676
06-45903417
info@henkvandermaten.nl


KvK
08193444
BTW NL001531364B42