Nieuws

TV-opnames Nederland Zingt in Apeldoorn

Dinsdag 5 maart waren er TV-opnames voor het koor- en samenzangprogramma ‘Nederland Zingt’ van de EO in de Grote Kerk in Apeldoorn. Muzikale medewerking was er van gospelkoor Tin Speranza, het Bovenkerk kamerkoor, organist Aarnoud Groen, en een combo met blazers o.l.v. Denise Brand. Henk van der Maten leidde de samenzang en schreef samen met Denise Brand de arrangementen.

 


Zomeravondconcert met oratorium Schepping

Zaterdag 16 juni sloten de gemengde koren To You uit Epe en De Lofstem uit Emst het seizoen af met een uniek gezamenlijk concert in de Johanneskerk in Heerde. Uitgevoerd werd het oratorium Schepping van Johan Bredewout (muziek) en Hans de Ruiter (teksten). Het werd een indrukwekkend concert waarvoor veel publieke belangstelling was.

 


Orkestrale koorbegeleidingen

Henk speelt veel koorbegeleidingen, vaak op piano, regelmatig op orgel en af en toe op synthesizer. De synthesizer is een ideaal instrument voor orkestrale koorbegeleidingen. Meer dan menig orgel is de synthesizer in staat om net die mooie en mengende symfonische laag toe te voegen aan de piano en eventuele andere instrumenten. Henk speelt op een Roland G-70, met fraaie symfonische sounds die mooi uitversterkt kunnen worden via een eigen compacte en hoogwaardige LEM PA-installatie. Meer weten voor uw koorconcert of opname? Informeer naar de mogelijkheden! Beluister hier een fragment.

 


Winterconcerten leerlingen Cultuurplein Noord-Veluwe

Februari 2018 waren er interne leerlingenconcerten van piano- en orgelleerlingen van Henk van der Maten. De optredens werden gegeven in de eigen lesruimtes van het Cultuurplein in De Heerd in Heerde. Vanwege het grote aantal leerlingen waren er door de week heen diverse voorstellingen. Er kwam een zeer gevarieerd programma voorbij waarbij zowel beginnende als ook gevorderde leerlingen van zich lieten horen. Ouders en andere genodigden genoten van de mooie en afwisselende optredens met een zeer divers repertoire. Van Bach tot Enaudi en Tiersen. Licht en klassiek. Filmmuziek en popsongs, waarbij ook gezongen werd. Improvisatie en quatre-mains, het kwam allemaal voorbij. Bij de regelmatige interne concerten doen de leerlingen spelenderwijs podiumervaring op, leren van ze van elkaar en inspireren elkaar ook weer. Na deze winteroptredens zullen de leerlingen voor de zomer nogmaals van zich laten horen.

 


Leerlingen Cultuurplein Noord-Veluwe geven Kerstconcert

Een aantal piano- en orgelleerlingen van Henk van der Maten gaven onlangs een Kerstconcert in verpleeghuis Wendhorst in Heerde. De leerlingen speelden met veel plezier en inzet en er klonk een gevarieerd repertoire, van klassiek tot licht. Naast de Yamaha-piano speelde ook het Flentrop-orgel een rol in dit sfeervolle optreden. De bewoners en andere bezoekers genoten zichtbaar en hoorbaar.

 


Nieuw liedje voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2017: ‘Het spookt…’

Voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2017, met als thema ‘Bibbers in je buik’, schreef Henk van der Maten een nieuw liedje: ‘Het spookt…’, naar aanleiding van het bekende Bijbelverhaal van de storm op het meer. Kinderen uit groep acht van chr. Basisschool Het Talent zongen het liedje onlangs in en het resultaat is nu te beluisteren via YouTube. Het liedje is voorzien van lyrics zodat iedereen snel en gemakkelijk mee kan zingen.

 


Fidget Spinner Song op TV Gelderland

Naar aanleiding van dé rage van 2017 schreef Henk de ‘Fidget Spinner Song’. Zeven meiden uit groep 7/8 van cbs Het Talent Heerde zongen het nummer in en Omroep Gelderland maakte er een leuke clip van. Bekijk hier de YouTube-versie met lyrics. Bekijk hier de clip van Omroep Gelderland.

 


Finale Cambium Songfestival Heerde 2017

Vrijdag 23 juni was het zover: de finale van het veertiende Cambium Songfestival in de theaterzaal van De Heerd in Heerde. Voor een enthousiast en aandachtig publiek van kinderen, ouders en leerkrachten ontvouwde zich een afwisselende show, gebracht door kinderen van de chr. basisscholen Het Talent en Wereldwijs, de Heerder scholen van Stichting Cambium.
De finalisten werden beoordeeld door een professionele jury die dit jaar bestond uit Deborah de Lange, docente muziek aan cc De Noordpouw; Iris Luytjes, zangeres en docente zang aan het Cultuurplein en Jan Bertil Pool, promotiemanager en docent aan het Cultuurplein. De vakjury was onder de indruk van de hoge prestaties van de kinderen. De aanmoedigingsprijs ging naar Maud met het gevoelvol gezongen lied ‘Mag ik dan bij jou’. Maud begeleidde zich zelf hierbij op de piano. De derde prijs ging naar Elisah met een prachtig gezongen ‘Symphony’. Een tweede prijs was er voor Stefan die een fantastische uitvoering liet horen van het nummer ‘Mama said’. De eerste prijs ging tenslotte naar Lois (foto) met een perfect neergezette musicalsong: ‘Morgen’ uit de musical ‘Annie’. Tussen de songs door kon het publiek genieten van enkele spetterende dance- en turnacts, verzorgd door leerlingen van de beide scholen. Het Cambium Songfestival werd gepresenteerd door Henk van der Maten, die het festival ook organiseerde en de kinderen coachte. De verzorging van licht en geluid was ook dit jaar in de vertrouwde handen van Ernst Burgmeijer. Het Cultuurplein biedt de winnaars een aantal zanglessen aan om zo hun getoonde talent nog verder te kunnen ontwikkelen.

 


Nieuw Sinterklaasliedje: ‘Olé!

Voor het komende Sinterklaasfeest schreef Henk een nieuw liedje: ‘Olé!’. Het swingende liedje is in een Latin-style geschreven en nodigt uit tot dansen. Kinderen van groep 7 van cbs Wereldwijs zongen het in. Het liedje staat inclusiek lyrics op YouTube en is hier te beluisteren.

 


‘Olé!’ op Hart van Nederland

Een cameraploeg van SBS Hart van Nederland kwam maandagmorgen 5 december op bezoek bij De Heerd in Heerde om verslag te doen van het Sinterklaasfeest, dat daar gevierd werd door de gezamenlijke basisscholen Het Kristal, de Parkschool en Wereldwijs. De Sint werd feestelijk welkom geheten met het nieuwe Sinterklaasliedje ‘Olé!’, dat uit volle borst gezongen werd door iedereen. De docentenband van het Cultuurplein zorgde voor live-begeleiding. Ook kwamen enkele kinderen aan het woord uit groep 7 van Wereldwijs, die het liedje onlangs hebben opgenomen en ingezongen. De uitzending was maandagavond 5 december in de vroege editie van Hart van Nederland op SBS6. Het item is hier terug te zien.

 


 

Henk van der Maten
Roggeweg 12
8181 BN Heerde

0578-693676
06-45903417
info@henkvandermaten.nl


KvK
08193444
BTW NL121314388B01