Welkom op de website van Henk van der Maten - nieuws


Cultuurplein concertWinterconcerten leerlingen Cultuurplein Noord-Veluwe

Februari 2018 waren er interne leerlingenconcerten van piano- en orgelleerlingen van Henk van der Maten. De optredens werden gegeven in de eigen lesruimtes van het Cultuurplein in De Heerd in Heerde. Vanwege het grote aantal leerlingen waren er door de week heen diverse voorstellingen. Er kwam een zeer gevarieerd programma voorbij waarbij zowel beginnende als ook gevorderde leerlingen van zich lieten horen. Ouders en andere genodigden genoten van de mooie en afwisselende optredens met een zeer divers repertoire. Van Bach tot Enaudi en Tiersen. Licht en klassiek. Filmmuziek en popsongs, waarbij ook gezongen werd. Improvisatie en quatre-mains, het kwam allemaal voorbij. Bij de regelmatige interne concerten doen de leerlingen spelenderwijs podiumervaring op, leren van ze van elkaar en inspireren elkaar ook weer. Na deze winteroptredens zullen de leerlingen voor de zomer nogmaals van zich laten horen.


Cultuurplein optreden KerstLeerlingen Cultuurplein Noord-Veluwe geven Kerstconcert

Een aantal piano- en orgelleerlingen van Henk van der Maten gaven onlangs een Kerstconcert in verpleeghuis Wendhorst in Heerde. De leerlingen speelden met veel plezier en inzet en er klonk een gevarieerd repertoire, van klassiek tot licht. Naast de Yamaha-piano speelde ook het Flentrop-orgel een rol in dit sfeervolle optreden. De bewoners en andere bezoekers genoten zichtbaar en hoorbaar.


kinderboekenweek 2017Nieuw liedje voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2017: 'Het spookt...'

Voor de Christelijke Kinderboekenmaand 2017, met als thema ‘Bibbers in je buik’, schreef Henk van der Maten een nieuw liedje: ‘Het spookt…’, naar aanleiding van het bekende Bijbelverhaal van de storm op het meer. Kinderen uit groep acht van chr. Basisschool Het Talent zongen het liedje onlangs in en het resultaat is nu te beluisteren via YouTube. Het liedje is voorzien van lyrics zodat iedereen snel en gemakkelijk mee kan zingen.

 • Orkestrale koorbegeleidingen
synthesizerHenk speelt veel koorbegeleidingen, vaak op piano, regelmatig op orgel en af en toe op synthesizer. De synthesizer is een ideaal instrument voor orkestrale koorbegeleidingen. Meer dan menig orgel is de synthesizer in staat om net die mooie en mengende symfonische laag toe te voegen aan de piano en eventuele andere instrumenten. Henk speelt op een Roland G-70, met fraaie symfonische sounds die mooi uitversterkt kunnen worden via een eigen compacte en hoogwaardige LEM PA-installatie. Meer weten voor uw koorconcert of opname? Informeer naar de mogelijkheden! Beluister hier een fragment.

 • Piano- en orgeldocent Cultuurplein Noord-Veluwe

pianolessenMet ingang van het nieuwe seizoen 2017-2018 is Henk de nieuwe piano- en orgeldocent van het Cultuurplein Noord-Veluwe, locatie Heerde. Henk volgt de docenten Jolien Brouwer en Peter Witteveen op. In verband hiermee heeft hij afscheid genomen als vakleerkracht muziek aan de Heerder basisscholen van Stichting Cambium. Er is in het nieuwe seizoen 2017-2018 nog volop plaats voor nieuwe leerlingen voor piano en orgel. Omdat de lessen voor leerlingen tot 21 jaar gesubsidieerd worden, zijn lessen bij het Cultuurplein dan ook relatief goedkoop. Kijk hier voor meer informatie. Als volwassene orgel- of pianoles? Mail voor informatie naar henkvandermaten@versatel.nl
 • Finale Cambium Songfestival Heerde 2017


cambium songfestival 2017Vrijdag 23 juni was het zover: de finale van het veertiende Cambium Songfestival in de theaterzaal van De Heerd in Heerde. Voor een enthousiast en aandachtig publiek van kinderen, ouders en leerkrachten ontvouwde zich een afwisselende show, gebracht door kinderen van de chr. basisscholen Het Talent en Wereldwijs, de Heerder scholen van Stichting Cambium.
De finalisten werden beoordeeld door een professionele jury die dit jaar bestond uit Deborah de Lange, docente muziek aan cc De Noordpouw; Iris Luytjes, zangeres en docente zang aan het Cultuurplein en Jan Bertil Pool, promotiemanager en docent aan het Cultuurplein. De vakjury was onder de indruk van de hoge prestaties van de kinderen. De aanmoedigingsprijs ging naar Maud met het gevoelvol gezongen lied ‘Mag ik dan bij jou’. Maud begeleidde zich zelf hierbij op de piano. De derde prijs ging naar Elisah met een prachtig gezongen ‘Symphony’. Een tweede prijs was er voor Stefan die een fantastische uitvoering liet horen van het nummer ‘Mama said’. De eerste prijs ging tenslotte naar Lois (foto) met een perfect neergezette musicalsong: ‘Morgen’ uit de musical ‘Annie’. Tussen de songs door kon het publiek genieten van enkele spetterende dance- en turnacts, verzorgd door leerlingen van de beide scholen. Het Cambium Songfestival werd gepresenteerd door Henk van der Maten, die het festival ook organiseerde en de kinderen coachte. De verzorging van licht en geluid was ook dit jaar in de vertrouwde handen van Ernst Burgmeijer. Het Cultuurplein biedt de winnaars een aantal zanglessen aan om zo hun getoonde talent nog verder te kunnen ontwikkelen. • Fidget Spinner Song op TV Gelderland
fidget spinner songNaar aanleiding van dé rage van 2017 schreef Henk de 'Fidget Spinner Song'. Zeven meiden uit groep 7/8 van cbs Het Talent Heerde zongen het nummer in en Omroep Gelderland maakte er een leuke clip van. Bekijk hier de YouTube-versie met lyrics. Bekijk hier de clip van Omroep Gelderland.
 • 'Olé!' op Hart van Nederland

Sinterklaasliedje op Hart van NederlandEen cameraploeg van SBS Hart van Nederland kwam maandagmorgen 5 december op bezoek bij De Heerd in Heerde om verslag te doen van het Sinterklaasfeest, dat daar gevierd werd door de gezamenlijke basisscholen Het Kristal, de Parkschool en Wereldwijs. De Sint werd feestelijk welkom geheten met het nieuwe Sinterklaasliedje 'Olé!', dat uit volle borst gezongen werd door iedereen. De docentenband van het Cultuurplein zorgde voor live-begeleiding. Ook kwamen enkele kinderen aan het woord uit groep 7 van Wereldwijs, die het liedje onlangs hebben opgenomen en ingezongen. De uitzending was maandagavond 5 december in de vroege editie van Hart van Nederland op SBS6. Het item is hier terug te zien.

 • Nieuw Sinterklaasliedje: 'Olé!

Sinterklaasliedje OléVoor het komende Sinterklaasfeest schreef Henk een nieuw liedje: 'Olé!'. Het swingende liedje is in een Latin-style geschreven en nodigt uit tot dansen. Kinderen van groep 7 van cbs Wereldwijs zongen het in. Het liedje staat inclusiek lyrics op YouTube en is hier te beluisteren.
 • Nieuw liedje voor de Kinderboekenweek 2016: 'Opa en oma'.
Kinderboekenweek 2016Voor de Kinderboekenweek 2016 schreef Henk een nieuw liedje: 'Opa en oma'. Kinderen uit de groepen 7 van cbs Het Talent uit Heerde zongen het in. Het liedje staat inclusief lyrics op YouTube en is hier te beluisteren.

 • Finale Cambium Songfestival Heerde 2016
Cambium Songfestival 2016Vrijdag 24 juni werd de finale van het dertiende Cambium Songfestival in de theaterzaal van De Heerd in Heerde gehouden. Voor een enthousiast en aandachtig publiek van kinderen, ouders en leerkrachten ontvouwde zich een afwisselende show, gebracht door kinderen de basisscholen Het Talent en Wereldwijs, de Heerder scholen van Stichting Cambium. De finalisten werden beoordeeld door een professionele jury die dit jaar bestond uit Deborah de Lange, docente muziek aan cc De Noordpouw; Iris Luytjes, zangeres en docente zang aan het Cultuurplein NO-Veluwe en Jan Bertil Pool, promotiemanager van het Cultuurplein. De vakjury was onder de indruk van het hoge niveau van deze editie, en de prestaties lagen volgens hen dicht bij elkaar. Een aanmoedigingsprijs ging naar het trio Mirthe, Isanne en Ismay met het nummer ‘Als jij maar van mij houdt’. Een gedeelde derde prijs ging naar Stefan met het nummer ‘Seven years’ en Hilde met ‘Dit pakt niemand ons meer af’. Een tweede prijs was er voor Janthe en Esra met het liedje ‘Mag ik dan bij jou’. Janthe en Esra begeleidden zichzelf met quatre-mains pianospel. De eerste prijs ging naar Silke met een prachtige uitvoering van het mooie nummer ‘I won’t give up’. Nieuw dit jaar waren twee leuke acts die voortkwamen uit de talentenshows die afgelopen winter op Het Talent en Wereldwijs werden gehouden en die een welkome afwisseling vormden tussen de zangnummers. Tijdens het juryberaad kon het publiek genieten van enkele dance-acts verzorgd door leerlingen van de beide scholen. Het Cultuurplein biedt ook dit jaar de winnaars een aantal zanglessen aan om hun talent verder te kunnen ontwikkelen.

 • Nieuwe koormuziek bij Promusic
eenmaal thuis

Op de melodie van het beroemde Largo uit de 9e symfonie van Dvorak schreef Henk een arrangement voor mannenkoor en gemengd koor en voorzag het lied van een nieuwe tekst: 'Eenmaal thuis'. Bekijken en bestellen kan hier.


 • TV-opnames Nederland Zingt in Hasselt

Nederland Zingt Hasselt16 februari 2016 maakte de EO TV-opnames voor het populaire programma 'Nederland Zingt'. Muzikale medewerking was er van Dutch Baroque o.l.v. Gerard de Wit; Mannenkoor 't Harde o.l.v. Henk van der Maten; Krista van den Esker, dwarsfluit; Anja van der Maten, hobo; Jeroen Botma, trompet, Marcel Tiemensma, gitaar en Martin Zonnenberg, orgel en Henk van der Maten, leiding samenzang. Eerste uitzendingen waren op zaterdagavond 12 maart en 9 april op NPO 2. Verder worden delen van het programma regelmatig uitgezonden op Nederland Zingt op Zondag. Bekijk en beluister hier 'Op weg naar het Huis van de Heer', geschreven door Henk n.a.v. Psalm 122. Dit lied is uitgegeven bij Promusic.
 • TV-opnames voor Omroep Gelderland

TV Omroep GelderlandVoor een aflevering van het TV-programma 'Een wagen vol verhalen' van Omroep Gelderland met als onderwerp 'Vergeten Veluwse kinderliedjes' benaderde de redactie Henk van der Maten. Henk spoorde enkele kleine liedjes en opzegversies op en studeerde deze in met enkele Heerder kinderen. Vijf kinderen van de christelijke basisschool Wereldwijs in Heerde zongen voor de camera twee kleine 19e-eeuwse kinderliedjes en lieten een oud opzegversje horen. Dit alles in een sfeervolle setting. De opnames werden maandag 25 januari uitgezonden op Omroep Gelderland. Bekijk hier een fragment.
 • Nieuw Sinterklaasliedje: 'Welkom!'
welkomKinderen uit de groepen 8 van cbs Het Talent Heerde hebben een nieuw Sinterklaasliedje ingezongen met als titel 'Welkom'. Een vrolijk en heel dansbaar liedje over gastvrijheid, met een terloopse knipoog naar de Pietendiscussie. Het liedje staat op YouTube en is hier te zien en te beluisteren.


 • Nieuwe CD Oké4Kids
Weet je CD
Het liedje 'Weet je?' dat Henk als inzending opstuurde voor de nieuwe CD van Oké4Kids is uitgekozen tot themalied voor de christelijke kinderboekenmaand 2015. De CD, met daarop 14 nieuwe liedjes van bekende liedjesschrijvers als o.a. Marcel en Lydia Zimmer en Elly en Rikkert Zuiderveld, is te bestellen via www.ok4kids.nl. Het liedje 'Weet je?' is alvast hier te beluisteren.


 • Nieuw kerstlied voor gemengd koor en mannenkoor
kind geboren in een kribbe
Bij uitgeverij Promusic verscheen een nieuw kerstlied: 'Kind, geboren in een kribbe'. Henk schreef zowel de tekst als muziek. Er is zowel een zetting voor gemengd koor als voor mannenkoor. Bekijken en bestellen kan hier. • Heerder kinderen zingen koning Willem-Alexander toe

welkom koningTer gelegenheid van de officiële opening van MFA De Heerd in Heerde door koning Willem-Alexander op 1 juli j.l. hebben kinderen van de basisscholen Wereldwijs, Parkschool en Kristal de koning toegezongen met een speciaal hiervoor geschreven welkomstlied. De koning en met hem de gehele zaal genoot zichtbaar van het optreden van de kinderen. Het lied is hier te zien. • Finale Cambium Songfestival Heerde

cambium songfestivalOp 19 juni 2015 vond in Heerde de jaarlijkse finale van het Cambium Songfestival plaats in de nieuwe theaterzaal van MFA De Heerd met leerlingen van de chr. basisscholen Wereldwijs en Het Talent. De finalisten werden dit jaar gejureerd door Deborah de Lange, muziekdocente aan de Noordgouw, zangeres Annelie Franken en Annelore Horn, de docente zang van het Cultuurplein Noord-Veluwe. De 1e prijs ging naar Silke, Roos en Elisa (Wereldwijs) met een prachtig uitgevoerd nummer 'De wind'. De jury prees het trio omdat alles aan dit nummer klopte: uitstekende zang en een verfijnde presentatie. De 2e prijs was voor Hilde (het Talent) met het heel mooi gezongen liedje 'Wereldplan'. Tenslotte was er een gedeelde 3e prijs voor Sanne en Britt (Het Talent) met 'Als jij maar van mij houdt' en Gabriëlle en Maud (Wereldwijs) met 'Maki'. De 1e prijs bestaat uit een aantal individuele zanglessen, de overige prijzen uit een aantal groepslessen zang, aangeboden door het Cultuurplein Noord-Veluwe.


 • Nieuwe mannenkoormuziek


hosianna
Bij uitgeverij Promusic verscheen een arrangement van de bekende Kerstcantate Hosianna van Jan Zwart voor mannenkoor en orgel. Het arrangement kan indiens gewenst tegelijk worden gezongen met de bestaande bewerking voor gemengd koor van Willem Hendrik Zwart. Bekijken en bestellen kan hier. • TV-opnames Nederland Zingt in Apeldoorn

Nederland Zingt Apeldoorn12 mei 2015 maakte de EO TV-opnames voor het populaire programma 'Nederland Zingt'. Muzikale medewerking was er van het koor 'Magnificat' o.l.v. Daniël Rouwkema, Women in Worship, een combo, blazers, strijkers en slagwerk. Martin Zonnenberg dirigeerde de samenzang en Henk van der Maten bespeelde het prachtige Witte-orgel. Uitzendingen volgen in de loop van 2015.

 • Nieuwe CD Christelijk Hierdens Mannenkoor

CD SanctusHet Chr. Hierdens Mannenkoor o.l.v. Dick van Asselt heeft een nieuwe CD uitgebracht: 'Sanctus'. Op de CD een gevarieerd repertoire van geestelijke liederen, spirituals en daarnaast ook werken van Jenkins en Gounod. Henk schreef de arrangementen voor deze CD. Muzikale medewerking: Marten Vermeer, tenor; Albert van Asselt, bariton; Jan Post, orgel; Evelyn Heuvelmans, hobo en althobo en Henk van der Maten, vleugel. De CD is o.a. hier verkrijgbaar. De opname, gemaakt in de Grote Kerk in Hasselt, werd verzorgd door Excellent Recordings.


 • TV-opnames Nederland Zingt in Nijmegen


stevenskerkOp 10 februari 2015 maakte de EO TV-opnames voor het bekende programma 'Nederland Zingt'. Henk stelde hiervoor het programma samen, schreef de arrangementen en dirigeerde de samenzang. Muzikale medewerking verleenden Harm Hoeve, orgel; Jorrit Woudt, vleugel; een strijkensemble, koperblazers en pauken/percussie. Verder werkten mee het mannenkoor Ailanthus o.l.v. Geurt Souman en gospelkoor Kathira o.l.v. David de Geus. De eerste uitzending is op zaterdagavond 7 maart 2015 en de tweede uitzending op zaterdagavond 11 april 2015.
 • Nieuwe muziek voor mannenkoor


Zingen wij voor JezusBij Promusic verschenen onlangs weer een aantal nieuwe nummers voor mannnenkoor: 'Wie gelooft tot aan het einde', 'Dier'bre Heiland, mijn Verlosser' en 'Zingen wij voor Jezus', een kleine Paascantate.
Bekijken en bestellen kan hier. • Emmaschool Heerde komt met kleurrijk Pietenliedje


Lome PietGroep 8 van de Emmaschool in Heerde nam onlangs met veel plezier een nieuw en kleurrijk liedje voor Sinterklaas op: 'Lome Piet'. De kleur van Piet zelf komt in het liedje niet aan de orde...
Beluisteren kan hier.
 • Nieuwe CD Kinderkoor De Herghesangertjes


CD HerghesangertjesTer gelegenheid van het 35-jarig jubileum verscheen er een nieuwe CD van kinderkoor De Herghesangertjes in Heerde. Opnames zijn gemaakt juli in 2014 in de Ontmoetingskerk in Heerde. Op de CD een afwisselende mix van vrolijke en sfeervolle eigentijdse christelijke liedjes in nieuwe arrangementen van Henk van der Maten. Muzikale medewerking is er van Krista van den Esker, fluiten; Richard Koot, drums en Henk van der maten, vleugel en toetsen-indubs. De CD is geproduceerd door JQZ Muziekproducties uit Kampen. Beluister hier 'Ben je groot of ben je klein'. Bestellen kan hier: kinderkoordeherghesangertjes@gmail.com.
 • Nieuwe koormuziek gemengd koor en mannenkoor voor Kerst


GloriaBij uitgeverij Promusic verschenen een aantal nieuwe koornummers voor Kerst: het rustige 'Als een kindje in de kribbe', in een arrangement voor zowel gemengd koor met piano als voor mannenkoor met piano. Tevens een ritmisch en opgewekt nummer: 'Gloria in Excelsis Deo' voor gemengd (jongeren)koor en piano. Ook verscheen er een 'Gloria in excelsis Deo' voor mannenkoor en orgel/piano. Teksten en muziek zijn van Henk van der Maten. Bekijken en bestellen kan hier. • Finale Cambium Songfestival Heerde

cambium songfestival 2014Op 27 juni 2014 vond in Heerde voor de elfde keer de finale van het Cambium Songfestival plaats. De deelnemende scholen, de Emmaschool, CBS Het Talent en de Willem Alexanderschool, hebben ieder via groepspresentaties en een spetterend optreden voor de hele school een aantal acts uitgekozen voor de finale. De finalisten werden dit jaar gejureerd door Deborah de Lange en Wolfried Kaper (beiden muziekdocent Noordgouw Heerde) en Annelie Franken (zangeres en zangdocente). Een gedeelde 1e prijs ging naar Milou met het liedje ‘Boom boom’ en Leah met ‘Walking in the air’. Een 2e prijs was er voor Mirthe en Ismay met ‘Kriebel krabbel’. Een gedeelde 3e prijs ging naar Suze en Maud met ‘Wie liet ‘m’ en Floor met ‘Jongensmeid’. De 1e prijs bestaat uit een aantal individuele zanglessen, de 2e en 3e  prijs uit een aantal groepslessen zang, aangeboden door Cultuurplein Noord-Veluwe. Bovendien mochten de winnaars in de studio van Henk van der Maten hun nummer opnemen en daarmee naar Radio 794 gaan. Klik hier voor de video's en meer informatie.

 

 • Liedje over loomen
loom Dé rage van dit moment: loom-bandjes maken. Milou Popping zong onlangs een nieuw liedje in over loomen: 'Lazy Loom'. zoals de titel aangeeft een relaxed liedje. Op YouTube staat een clip met lyrics. Hier te bekijken en te beluisteren.

 • Emmaschool Heerde zingt voor WK 2014

Kids4OranjeOnder de artiestennaam 'Kids4Oranje 2014' komt groep 8 van de Emmaschool in Heerde met een WK 2014-versie van hét voetballiedje voor kinderen: 'Oranje, wij zijn trots op jou!'. Het nummer staat o.a. op YouTube en is hier te beluisteren.

 • Nieuw mannenkoornummer voor Kerst


 • Nieuw lied voor kerkkoor/cantorij en gemeente

samengekomenVoor gebruik in een kerkdienst schreef Henk het lied 'Samengekomen uit onze huizen'. Het lied is uitgezonden in het TV-programma 'Nederland Zingt'. In een arrangement voor koor- samenzang en orgel is het lied nu uitgegeven bij Promusic. Bekijk hier de TV-opname. Bekijk hier een zichtexemplaar. Bestellen kan hier. • TV-opnames Nederland Zingt in Brielle

Brielle25 februari 2014 waren er TV-opnames voor het bekende EO-programma Nederland Zingt in de St. Catharijnekerk in Brielle.

Meewerkende musici:

Westlands Mannenkoor o.l.v. Hans de Wit
Meisjeskoor Ars Musica o.l.v. Arjen J.A. Uitbeijerse
Miranda Briggeman, trompet
Marjolein de Wit, fluit
Diana Abspoel, hobo
Arjan Breukhoven, piano
Henk van der Maten, orgel, samenstelling en arrangementen
Martin Zonnenberg, leiding samenzang

Bekijk hier de uitzending van 15 maart. • Geslaagd Benefietconcert voor de Filipijnen


benefietconcertVrijdagavond 22 november was er een benefietconcert voor de Filipijnen in een volle St. Martinuskerk in Vaassen.  Medewerking verleenden alle koren van Henk van der Maten: kinderkoor De Herghesangertjes; gem. koren De Lofstem uit Emst en To You uit Epe; mannenkoor 't Harde; Romee Stijf, solozang,  Willem Veldkamp, synthesizer en Johan van der Graaf, vleugel. Sprekers waren ds. Sjaak Weststrate en Arie Slob. De hartverwarmende avond heeft het mooie bedrag van € 6500 opgehaald. De volledige opbrengst gaat naar giro 555.


 • Video-clip 'Dag Sinterklaas!' (De Sint Cup Song) basisschool Het Talent Heerde


videoclipVan het nieuwe sinterklaasliedje 'Dag Sinterklaas!' is nu ook een videoclip verschenen die op YouTube staat. Kinderen van chr. basisschool Het Talent zijn hier zingend, spelend en cuppend in actie te zien. De muziek  van dit afscheidsliedje voor Sinterklaas is deels gebaseerd op het liedje 'When I'm gone', dit jaar bekend en populair geworden als de 'Cup Song'. Bekijk hier de YouTube-clip.
 • Nieuwe muziek voor mannenkoor
 • Bij Promusic verscheen onlangs een nieuw werk voor mannenkoor en orgel: 'Op weg naar het huis van de Heer', naar psalm 122. Veel gemengde koren zingen dit werk al met veel plezier, en er was vraag naar een versie voor mannenkoor, die er nu dus is. Bekijk hier de muziek. Direct bestellen kan hier. • Nieuw Sinterklaasliedje - Basisschool Het Talent Heerde


Dag SinterklaasGroep 8B van chr. basisschool Het Talent in Heerde heeft een nieuw Sinterklaasliedje opgenomen: 'Dag Sinterklaas!' De muziek  van dit afscheidsliedje voor Sinterklaas is deels gebaseerd op het liedje 'When I'm gone', dit jaar bekend en populair geworden als de 'Cup Song'. Bekijk hier de YouTube-clip.
 • Cup Song Heerde op Hart van Nederland
 
Cup SongDe Cup Song, populair geworden door de film Pitch Perfect, stond een aantal weken centraal in de muzieklessen op de basisscholen van Stichting Cambium. Ritme, klankkleur, zang en spel rond een liedje en een bekertje. Een en ander resulteerde in een video-clip op YouTube en een item in het TV-programma Hart van Nederland, hier terug te zien op internet.


 • Jubileum-CD chr. Mannenkoor 't Harde verschenen
CDmktHarde
September 2013 verscheen de nieuwe CD van chr. Mannenkoor 't Harde, opgenomen tijdens het jubileumconcert op 25 mei in de Grote Kerk in Elburg. Medewerking verleenden Arjan en Edith Post, trompet; Judith Sportel, sopraan; Evert Ponstein, bariton; Harry Hamer, orgel en Johan van der Graaf, vleugel. Op de CD een gevarieerd repertoire met psalmen, geestelijke liederen, spirituals en werken van Grieg (Landerkennung) en Gounod (Benedictus en Sanctus). De opname werd verzorgd door HOVO-Records. De CD is o.a. verkrijgbaar via de website van het koor: www.cmktharde.nl. Beluister hier een fragment.

 • TV-opnames Nederland Zingt in Kampen

Nederland zingt KampenJuni 2013 waren er TV-opnames voor het bekende EO-programma Nederland Zingt in de Bovenkerk in Kampen met medewerking van o.a. het Hervormd Kerkkoor Kampen o.l.v. Harry Hamer; Musica Religiosa o.l.v. Gerwin v.d. Plaats; Edith Post, trompet; Noortje van Middelkoop, panfluit; Martin Zonnenberg, orgel en Henk van der Maten, vleugel. Uitzendingen zijn in het najaar van 2013. Bekijk hier een opname.


 • Willem-Alexanderschool Heerde treedt op voor Koninklijk paar


WAS KoningsliedDe Willem-Alexanderschool trad 30 mei op in Wageningen om daar het liedje 'Koning Willem-Alexander!' ten gehore te brengen voor koning Willem-Alexander en koningin Maximá tijdens hun kennismakingsbezoek aan de provincie Gelderland. De kinderen zongen voor een aandachtig luisterend en zichtbaar genietend koningspaar. Radio en TV waren er uiteraard bij.Maxima Wageningen

...met na afloop de welgemeende complimenten van koning Willem-Alexander en koningin Máxima...


 • TV-opnames Nederland Zingt in Apeldoorn
kinderkoor Nederland Zingt

Kinderkoor De Herghesangertjes uit Heerde is woensdag 24 april naar Apeldoorn geweest om mee te werken aan TV-opnames voor het EO-programma Nederland Zingt. De opnames werden gemaakt in de Grote Kerk. De opnames worden gebruikt voor diverse uitzendingen van Nederland Zingt op Zondag. De kinderen werden begeleid door een combo o.l.v. André Pouwer. Bekijk hier een opname. • SBS Hart van Nederland op Willem-Alexanderschool Heerde

SBSHartOok SBS Hart van Nederland had belangstelling voor het liedje 'Koning Willem-Alexander!', geschreven n.a.v. de troonswisseling op 30 april.  Het liedje is hier te beluisteren.

 • NOS-Jeugdjournaal op Willem-Alexanderschool Heerde
Willem-Alexanderschool Jeugdjournaal
Donderdag 31 januari kwam het NOS-Jeugdjournaal opnames maken op de Willem-Alexanderschool in Heerde naar aanleiding van twee liedjes: een verjaardagsliedje voor koningin Beatrix en een liedje voor de toekomstige koning Willem-Alexander. De opnames zijn uitgezonden in de avonduitzending van het Jeugdjournaal van 31 januari. Een CD van de liedjes is naar het Koninklijk Huis gestuurd. De Stentor maakte video's die hier zijn te zien. Ook TV Gelderland en Radio Gelderland besteedden aandacht aan de muzikale actie van de school.
 • Jubileum-CD Ds. van Maasschool Wapenveld 100 jaar
CDvanMaasschool

In verband met het 100-jarig bestaan bracht de Ds. van Maasschool in Wapenveld een jubileum-CD uit, met daarop een gevarieerd repertoire van eigentijdse geloofsliedjes, gezongen door alle groepen in diverse combinaties. Henk maakte de arrangementen en had de muzikale leiding over dit project. Ernst Burgmeijer maakte de opnames. De CD is te bestellen via de school: mail naar info@vanmaasschool.nl


 • TV-opnames Nederland Zingt in Oirschot
Nederland Zingt OirschotVoorjaar 2012 waren er in de St. Petruskerk in Oirschot TV-opnames voor het bekende EO-programma 'Nederland Zingt' met medewerking van o.a. het Jeugdselectiekoor o.l.v. Bert Noteboom, koperblazers, organist Henk van der Maten, strijkensemble en The Psalm Project o.l.v. Eelco Vos. Uitzendingen waren op diverse datums in het voorjaar van 2012. Bekijk hier een uitzending.