Welkom op de website van Henk van der Maten - koordirigent

koordirigentHenk van der Maten is op dit moment dirigent van het chr. mannenkoor 't Harde, de chr.  gem. zangvereniging De Lofstem uit Emst, interkerkelijk koor To You uit Epe en kinderkoor 'De Herghesangertjes' uit Heerde.

Naast het geven van concerten werken de koren regelmatig mee aan opnamen voor radio, TV en CD.

Bekijk hier een uitzending van het TV-programma 'Nederland Zingt'.
 Bekijk hier een andere uitzending.
 • Mannenkoor 't Harde

mannekoor 't Harde
Per mei 2010 is Henk dirigent van het chr. mannenkoor 't Harde. Het koor heeft meer dan dertig jaar onder leiding gestaan van de bekende musicus Jan Zwanepol uit Kampen. Leden van het koor komen uit 't Harde en wijde omgeving. Het mannenkoor telt momenteel ruim honderd leden. Het mannenkoor repeteert op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in MFC Aperloo in 't Harde. Kijk op www.cmktharde.nl voor alle informatie.

 • De Lofstem


koorDeLofstemDe chr. gem. zangvereniging De Lofstem uit Emst is een koor met leden uit de hele regio. Het koor, met meer dan 90 leden, prijst zich gelukkig met een goede mannenbezetting en veel jonge leden. De Lofstem repeteert op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in De Hoeksteen achter de Ned.Herv.kerk in Emst. Naast optredens in kerken en in verzorgingscentra is het traditionele Kerstconcert in de sfeervolle Dorpskerk van Emst een jaarlijks hoogtepunt. Naast medewerking aan EO-uitzendingen voor radio en TV was het een optreden voor de NCRV in het TV programma C-majeur over de zangeres Aafje Heynis een hoogtepunt. Bekijk hier de video. De Lofstem heeft ook enkele CD's gemaakt. Kijk op www.lofstem-emst.nl voor meer informatie.

 • To You

To You
Met ingang van september 2009 is Henk dirigent van het interkerkelijk koor To You uit Epe. Hij volgt daarmee Willem Veldkamp op, die het koor tien jaar heeft geleid.
To You is een regionaal gemengd koor met leden uit Epe en de wijde omgeving. Het koor telt momenteel ruim 80 leden. To You repeteert op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Regenboogkerk in Epe. Kijk op www.toyouepe.nl voor alle informatie.

 • Kinderkoor De Herghesangertjes


herghesangertjes
Kinderkoor De Herghesangertjes repeteert elke maandagavond van 18.15 uur tot 19.00 uur in de Johanneskerk in Heerde. Het koor heeft een afwisselend en swingend repertoire, varierend van Opwekking voor Kinderen tot leuke liedjes uit het Kinderen voor Kinderen-repertoire. Het koor werkt regelmatig mee aan kerkdiensten, treedt op in verzorgingscentra en wekt mee aan uiteenlopende concerten. Bekijk hier een optreden in de Johanneskerk in Heerde. De Herghesangertjes hebben meegewerkt aan opnamen voor radio, TV en CD.
In 2013 verleende het koor medewerking aan het bekende EO TV-programma Nederland Zingt. Bekijk hier een opname. Kijk op de website van het koor voor meer informatie.
 • Voormalige koren
 • In het verleden is Henk dirigent geweest van:
 • Chr. mannenkoor Soli Deo Gloria uit Wapenveld
 • Gospelkoor Ichthus uit Heerde
 • Kinderkoor Jong Hosanna uit Nunspeet
 • Het Hierder Zangkoor uit Hierden
 • Chr. gem. koor Vox Humana uit Oldebroek
 • Tienerkoor Promise uit Heerde