Welkom op de website van Henk van der Maten - basisscholen

muziekles

Henk van der Maten is verbonden als vakleerkracht muziek aan 2 grote Heerder chr. basisscholen: Het Talent en Wereldwijs. Deze scholen zijn onderdeel van Cambium, Stichting Christelijk Basisonderwijs Noordoost Veluwe. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 krijgen wekelijks klassikaal muziekles. Het muziekonderwijs is praktisch ingericht: al luisterend, zingend, musicerend en bewegend zijn de groepen actief bezig met muziek, waarbij ervaring, beleving en dus plezier in muziek centraal staat. 
CDazie

projecten

Naast de reguliere muzieklessen zijn er van tijd tot tijd projecten, zoals het Cambium Schoolconcert, het Cambium Songfestival voor de hoogste groepen, en het pijporgelproject voor groep 8. Incidenteel zijn er ook andere projecten, zoals de CD '40 jaar Margrietschool' in 2008, het CD-project Heerder Volkslied in 2007, de benefiet-CD voor AziŽ naar aanleiding van de tsunami-ramp in 2004 en de download-single actie voor de Margrietschool, naar aanleiding van de brand in 2010. Muziek motiveert! Actuele projecten staan bij 'nieuws' . 

zingen


nieuwe liedjes voor de basisschool

Henk schrijft zelf nieuwe kinderliedjes met begeleidingstracks voor gebruik in de muzieklessen. Regelmatig komen groepjes kinderen met veel plezier nieuwe liedjes inzingen in zijn studio. Er zijn inmiddels liedjes geschreven over Sinterklaas, de CITO-toets, de Kinderboekenweek, UNICEF, de Avondvierdaagse en andere actuele gebeurtenissen.
De leukste liedjes staan op YouTube en zijn verkrijgbaar als HQ MP3, ingezongen en als 
soundmix. Bestellen kan via de mail. U ontvangt samen met de gewenste MP3 (s) ook de bladmuziek als PDF.
 
TV
zingende kinderen in het nieuws

De liedjes halen regelmatig de diverse media: zo zijn zingende kinderen uit Heerde al vaak op TV geweest. Een kleine greep: NOS-Jeugdjournaal (met het o.a WK-voetballied), het NOS-Toetsjournaal (met het CITO-lied), Man bijt Hond (CITO-lied), Hart van Nederland
(met o.a. de Sinterklaasjump en het WK voetbal 2010) en RTL4 in het Land. Ook dagblad De Stentor besteedt regelmatig aandacht aan muziek op school: lees hier over 'Mama Mama Maxima'. Lees hier over 'de Sinterklaasjump'. Hoogtepunt was wel een optreden met de Willem-Alexanderschool voor Koning Willem-Alexander en Koningin MaximŠ in 2013 in Wageningen.


terug naar boven