Welkom op de website van Henk van der Maten - C.D's







  • Als koorbegeleider heeft Henk van der Maten aan een groot aantal CD-produkties meegewerkt, die hier niet vermeld worden. Daarnaast heeft hij als dirigent en arrangeur diverse CD's met zijn eigen koren en met projectkoren gemaakt. Ook zijn er solo-CD's verschenen op orgel, piano en synthesizer. Hieronder een selectie.

CDorgelOrgel-CD met koraalimprovisaties op het imposante Quellhorst-orgel van de Grote Kerk in Elburg.

Met o.a. Toccata Psalm 122, Preludium en koraal psalm 149, Festival Prelude 'Samen in de naam van Jezus', Chant seraphique 'Er is een land van louter licht'.









CDMomentsSfeervolle CD op grand-piano en synthesizer met  licht-klassieke muziek en geestelijke liederen in eigentijdse arrangementen.

Met o.a. Prelude I van Bach, Glorie aan het Lam, Arrival of the queen of Sheba van Händel, U zal ik loven Heer.










CDSymfonieCD op grand-piano en synthesizer met eigen arrangementen van bekende opwekkingsliederen.  O.a. hier te bestellen.

Met o.a. Juich voor de Heer, Ik bouw op U, De kracht van uw liefde, U stierf voor mij.








CD HerghesangertjesCD van Kinderkoor De Herghesangertjes uit Heerde. Op de CD een afwisselende mix van vrolijke en sfeervolle eigentijdse christelijke liedjes in nieuwe arrangementen van Henk van der Maten. Muzikale medewerking is er van Krista van den Esker, fluiten; Richard Koot, drums en Henk van der maten, vleugel en toetsen-indubs. De CD is geproduceerd door JQZ Muziekproducties uit Kampen. Beluister hier 'Ben je groot of ben je klein'. Bestellen kan hier: kinderkoordeherghesangertjes@gmail.com.










MKtHardeJubileum-CD van chr. mannenkoor 't Harde, opgenomen in de Grote Kerk van Elburg. Met medewerking van Judith Sportel, sopraan;Arjan en Edith Post, trompet; Harry Hamer, orgel; Johan van der Graaf, vleugel en Evert Ponstein, bariton. Op de CD een gevarieerd repertoire met psalmen, geestelijke liederen, spirituals en werken van Grieg (Landerkennung) en Gounod (Benedictus en Sanctus). De opname werd verzorgd door HOVO-Records. De CD is o.a. verkrijgbaar via de website van het koor: www.cmktharde.nl. Beluister hier een fragment.










CDZingteennieuwliedCD van de chr. gem. zangver. 'De Lofstem' uit Emst met nieuwe koorwerken van Henk van der Maten. Met medewerking van een instrumentaal ensemble bestaande uit orgel, vleugel, dwarsfluit, hobo, trompetten, bugel, contrabas, slagwerk en synthesizer. Opgenomen in Heerde, Hier te bestellen.

Met o.a: Zingt een nieuw lied (naar psalm 98) Als geen ander kent Gij mij (naar psalm 139), Eeuwig duurt Zijn trouw (naar psalm 136)








CD opname Vox HumanaHet chr. gem. koor Vox Humana nam in 2010 een CD op in Hasselt t.g.v. het 35 jarig jubileum. Muzikale medewerking verleenden Marieke en Marleen Regterschot, sopraan; Jacques Marcus, fluiten; Johan van der Graaf, vleugel en Marcel van de Ketterij, orgel. De CD werd geproduceerd door JQZ Muziekproducties. Op de CD een breed repertoire van geestelijke liederen, waaronder een aantal nieuwe koorwerken van Henk van der Maten.









CD KvhKCD van tienerkoor Promise Heerde en projectkoor Rainbow Kids uit Epe met liedjes voor kinderen van Hans de Ruiter op muziek gezet door Willem Veldkamp, Henk van der Maten en Johan Bredewout. Toetsen en arrangementen: Willem Veldkamp en Henk van der Maten. m.m.v. André Jansen, diverse instrumenten.

Met o.a: Kinderen van het Koninkrijk, Zingen met plezier, Is het waar?









CDkerstKerst-CD van de chr. gem. zangver. 'De Lofstem' uit Emst. Met medewerking van Marcel v.d. Ketterij, orgel; Johan Bredewout, vleugel; Arjo Hovenberg, hobo; Gert Pannekoek, bariton en Henk van der Maten, strings. Opgenomen in Hasselt.
 
Met o.a: O Holy night, Joy to the world, Nowell, Immanuel.









CD pasenPaas-CD van het chr. gem. koor 'Vox Humana' uit Oldebroek. Met medewerking van Marcel v.d. Ketterij, orgel; Johan Bredewout, vleugel; Arjo Hovenberg, hobo; Henk Dijkhuizen, bariton. Opgenomen in Hasselt.

Met o.a.: Christus heeft overwonnen, Wohl mir dass ich Jesum habe, Het ruwhouten kruis, Sta op een morgen ongedacht.








CDgrootenmachtigCD van de de gezamenlijke koren: De Lofstem, Vox Humana, kinderkoren Jong Hosanna en de Herghesangertjes. Met medewerking van Marcel v.d. Ketterij, orgel; Johan Bredewout, vleugel; Jacques Marcus, fluiten; Gert Pannekoek, bariton; Riek Jonker, sopraan en Henk van der Maten, strings. Opgenomen in Elburg.

Met o.a: Groot en machtig is Hij, Ik zit op het puntje van m'n stoel, Wat een dag zal dat zijn, Lof aan de Heer. Lied van de verrijzenis.

     






CD Heerlijk is uw naamCD van de gezamenlijke koren De Lofstem en Vox Humana. Met medewerking van Marcel v.d. Ketterij, orgel en Henk Dijkhuizen, bariton. Opgenomen in de Bovenkerk in Kampen.

Met o.a.: Het huis bij de Heer, Hoor een heilig koor van stemmen, Nader mijn God, bij U.










kerstCDLofstemKerst-CD van de chr.gem. zangver. De Lofstem. Met medewerking van Marcel van de Ketterij, orgel; Johan van de Graaf, vleugel, Willem Veldkamp, synthesizer en Leon Koppelman, panfluit. Met o.a. het kerst-oratorium 'Een nieuw begin' van Johan Bredewout. Live-opname vanuit de Ontmoetingskerk in Heerde. Opname: Ernst Burgmeijer.











CDHerghesangertjesCD van kinderkoor De Herghesangertjes uit Heerde. Met naast bestaande ook een aantal geheel nieuwe liedjes. Dwarsfluit: Marleen Regterschot. Koorleiding en begeleidingstracks: Henk van der Maten.

Met o.a: Hou je aan de regels, Ik ken je wel!, Kom aan boord, Zingen met plezier.









CDkinderen4CD met 200 Nunspeetse kinderen van de C.N.S. scholen. Koorleiding en begeleidingstracks: Henk van der Maten.

Met o.a.: Wij zullen opstaan, Zingen maakt blij, Who's the king, Jacob.








CDkinderen1Kinder-CD, opgenomen met kinderen van de Nunspeetse C.N.S. scholen. Koorleiding en begeleidingstracks: Henk van der Maten.

Met o.a: Ho, stop!, Onze Vader, Ruth, Ben je groot of klein.









CDkinderen2Kinder-CD, opgenomen met 150 kinderen van de Nunspeetse C.N.S. scholen. Koorleiding en begeleidingstracks: Henk van der Maten.

Met o.a: Samen, Jezus leeft in eeuwigheid, Ik volg de Heer.











CDkinderen3
Kerst-CD met de 'Christmas Kids' uit Heerde. Koorleiding en begeleidingstracks: Henk van der Maten.

Met o.a: Goed nieuws, Heel gewoon, Hij is geboren, Midden in de winternacht.